Добрий день! Як зафарбувати агрогрупи потрібним кольором?
Я створюю агрогрупу (сколюю з карти) в слої "Агрогрупи", після створення у вікні "Изменение параметров почвенной характеристики ..." запрошує вказати назву агрогрупи, бал бонітету та ін. Я вказую назву - вибираючи зі списку існуючого в програмі. У вікні "Список видов агрогруп" вибираю потрібну агрогрупу, жму кнопку "Изменить" обираю колір потрібної "заливки"; потім "сохранить", "ОК" і т.д.. А агрогрупа не відображається у вибраному кольорі. У вікні "Изменение параметров почвенной характеристики ..." ввожу лише назву агрогрупи, бо мені потрібна лише її площа та відображення потрібним мені кольором.
Камеральні функції
Re: Камеральные функции
BITEK, ми виправимо цю помилку в наступній версії.
Шановні форумчани. Підскажіть будь-ласка, чи можна в ГИС6 змінювати площу земельної ділянки, при цьому не змінюючи її промірів (наприклад змінюючи кут і т.п.)? Буду дуже вдячний за допомогу.
GENYA писав:Шановні форумчани. Підскажіть будь-ласка, чи можна в ГИС6 змінювати площу земельної ділянки, при цьому не змінюючи її промірів (наприклад змінюючи кут і т.п.)? Буду дуже вдячний за допомогу.
все залежить від результату, який Вам потрібен
GENYA писав:Шановні форумчани. Підскажіть будь-ласка, чи можна в ГИС6 змінювати площу земельної ділянки, при цьому не змінюючи її промірів (наприклад змінюючи кут і т.п.)? Буду дуже вдячний за допомогу.
НЕ МОЖЛИВО В ЖОДНІЙ ПРОГРАМІ! Площа і проміри - це похідна від координат, площа змінюється лише змінюючи форму ділянки, а точніше положення координат, а якщо змінюється положення, то змінюється і відстань між координатами, тобто проміри. Більше того, змінюючи кут, Ви не змінете сусідні проміри, але кардинально зміните інші проміри, адже це замкнений контур! Ви хочете перекреслити закони геометрії?
Єдиний спосіб, це в створеному обмінному файлі в блокноті виправити значення промірів і площ, але майте на увазі, що програми, при імпорті все рівно їх можуть перерахувати і написати правильно. Та і в будь-якому випадку це буде халтура! А враховуючи те, що тепер всі обмінні файли будуть підписуватись і у підписі буде вказаний сертифікований спеціаліст, то можна буде легко знайти того, хто наробив халтури.
Єдиний вихід, це створювати додаткові точки і "вигризати" цю площу за допомогою них. Але ж це теж не думаю, що гарний вихід...
- Dorochenko_iv
- Контактна інформація:
NickS писав:GENYA писав:Шановні форумчани. Підскажіть будь-ласка, чи можна в ГИС6 змінювати площу земельної ділянки, при цьому не змінюючи її промірів (наприклад змінюючи кут і т.п.)? Буду дуже вдячний за допомогу.
НЕ МОЖЛИВО В ЖОДНІЙ ПРОГРАМІ! Площа і проміри - це похідна від координат, площа змінюється лише змінюючи форму ділянки, а точніше положення координат, а якщо змінюється положення, то змінюється і відстань між координатами, тобто проміри. Більше того, змінюючи кут, Ви не змінете сусідні проміри, але кардинально зміните інші проміри, адже це замкнений контур! Ви хочете перекреслити закони геометрії?
Єдиний спосіб, це в створеному обмінному файлі в блокноті виправити значення промірів і площ, але майте на увазі, що програми, при імпорті все рівно їх можуть перерахувати і написати правильно. Та і в будь-якому випадку це буде халтура! А враховуючи те, що тепер всі обмінні файли будуть підписуватись і у підписі буде вказаний сертифікований спеціаліст, то можна буде легко знайти того, хто наробив халтури.
Єдиний вихід, це створювати додаткові точки і "вигризати" цю площу за допомогою них. Але ж це теж не думаю, що гарний вихід...
Не можу з цим погодитись, в залежності від розмірів ділянки при зміні внутрішніх кутів площа також змінюється, проте довжини залишаються незмінні. В ГІСі є така можливість.
Dorochenko_iv писав:Не можу з цим погодитись, в залежності від розмірів ділянки при зміні внутрішніх кутів площа також змінюється, проте довжини залишаються незмінні. В ГІСі є така можливість.
Так, згоден, в даному випадку я помилився. Якщо змінити кути, то можна залишити проміри тими самими і площа зміниться, АЛЕ для цього потрібно компенсувати це в іншому місці, наприклад, у нас є квадрат, а щоб змінити площу, потрібно його перетворити в ромб. От тільки чи розумієте Ви, що таким чином ви змінюєте геометрію ділянки і вже на протилежній стороні вилізете на "чужу" ділянку?
Ось контур до зменшення площі:
Ось контур після нашого крутого зменшення площі.
Бачимо, що проміри залишились на місці, площа зменшилась, але контур виліз на сусідні ділянки.
NickS писав:Бачимо, що проміри залишились на місці, площа зменшилась, але контур виліз на сусідні ділянки.
По-перше малюнок в даному випадку показує дуже грубо, а по-друге в Україні не можуть існувати всі суміжники, це нонсенс. Та куди дівати всю нароблену раніше халтуру?
NickS писав:От тільки чи розумієте Ви, що таким чином ви змінюєте геометрію ділянки і вже на протилежній стороні вилізете на "чужу" ділянку?
Справа в тому, що коли попередники вносили до бази даних (БД), то зробили халтуру на всю сітку поля, яку необхідно поправити, при цьому не змінюючи промірів і площ які в БД (додаткові точки в нашому випадку додавати не можна) та при цьому ще потрібно вмістити сусіда. То все ж таки, якщо можна змінити в ГИС, то як це зробити?
Dorochenko_iv писав:В ГІСі є така можливість.
Де і як це можна подивитись та зробити?
- Dorochenko_iv
- Контактна інформація:
GENYA писав:NickS писав:От тільки чи розумієте Ви, що таким чином ви змінюєте геометрію ділянки і вже на протилежній стороні вилізете на "чужу" ділянку?
Справа в тому, що коли попередники вносили до бази даних (БД), то зробили халтуру на всю сітку поля, яку необхідно поправити, при цьому не змінюючи промірів і площ які в БД (додаткові точки в нашому випадку додавати не можна) та при цьому ще потрібно вмістити сусіда. То все ж таки, якщо можна змінити в ГИС, то як це зробити?
Є декілька варіантів виконання:
1. У вікні "камеральні функції" є інструмент "корегувати" (чорна стрілка біля лінії). Стаємо на слой "ділянка" і здвигаємо крайню точку ділянки в сторону. Потім користуючись інструментом "довжина" змінюємо довжини ділянки до бажаних.
2. Користуючись інструментом "довжина" змінюємо довжину лінії ділянки з правої точки лінії до лівої точки лінії в сторону збільшення (наприклад з 12,50 м до 12,70), а потім навпаки з лівої точки лінії до правої в сторону зменшення (12,70 до 12,50). Таким чином наша довжина лінії звигається в сторону змінюючи внутрішній кут.
Як користуватись функцією "довжина" описано на стор.34 "Руководство пользователя", том 2