Потрібно було створити збірну схему ділянок. Стикнувся з проблемою при відображенні "інших" земельних ділянок: вкраплені контури не прибираються з малюнка, їх описи передвигаються усі разом, їх площі додаються до площі основного контура.
Як вимкнути відображення вкраплених контурів?
Або їх опис? Контури хай будуть.
Карта
-
Re: Предложения по усовершенствованию GIS6
Zdorovtsov писав:вкраплені контури не прибираються з малюнка, їх описи передвигаються усі разом, їх площі додаються до площі основного контура.
Як вимкнути відображення вкраплених контурів?
Вкраплені контури - це частина земельної ділянки! Реальна площа ділянки це площа зовнішнього полігону мінус площі вкраплених контурів. Просто не відобразити вкраплені контури не можливо і не бачу сенсу. А якщо сильно хочете, то просто в карті створіть зовнішній шар, де будуть контури ділянок без вкраплених контурів.
P.S. І слідкуйте за темою! Питання треба задавати у відповідних темах! (переніс).
Re: Карта
Всем здравствуйте, коллеги на форуме впервые, задача: есть растры с ареалами агрогруп нас. пункта в tif формате с tfw файлами, как их подгрузить в слои Map Draw с привязкой, при попытках постоянно требует shp файл, не знаю как это связать чтобы добиться результата?
- Dorochenko_iv
- Контактна інформація:
farovid писав:Всем здравствуйте, коллеги на форуме впервые, задача: есть растры с ареалами агрогруп нас. пункта в tif формате с tfw файлами, как их подгрузить в слои Map Draw с привязкой, при попытках постоянно требует shp файл, не знаю как это связать чтобы добиться результата?
Зробіть як описано http://shels.com.ua/blog.htm?b=76
farovid писав:Всем здравствуйте, коллеги на форуме впервые, задача: есть растры с ареалами агрогруп нас. пункта в tif формате с tfw файлами, как их подгрузить в слои Map Draw с привязкой, при попытках постоянно требует shp файл, не знаю как это связать чтобы добиться результата?
Потому что Вам сначала надо создать слой, а потом на него подгружать растры. Растры подгружаются только на слой "Изображение".
-
Доброго дня.
Стикнувся з наступною ситуацієєю: Необхідно додати підписи (вулиць) для шару *.шейп
Створюю підпис через параметри шару
https://drive.google.com/open?id=18htjM ... 5FdlDbIPZK
Підписи відображаються але "по центру об'єктів". Крім того не можу перетягнути їх кнопочкою "Зміщення позначень"
Намагаюсь створити в косметичному шарі: https://drive.google.com/open?id=1_Z-_n ... BizqBQHg_y але нічого не відбувається (розібрався: потрібно створити поля бази даних ID + IDKEYREC)
Що цікаво, для іншого шару можу додати підпис (назва міста) через косметичний шар, а через "параметри шару" не створює. При цьому, наприклад, площу через "параметри шару" створює і можна перетаскувати кнопочкою "Зміщення позначень"
Програма оновлена до останньої версії. всі поля бази даних латиницею. Привязка до шару і редагування вімкнені і для шейпу вулиць і для косметичного шару.
Питання до розробників: в чому така складність додати шаблони розміщення підписів (хочаб як в діжитал)?
Стикнувся з наступною ситуацієєю: Необхідно додати підписи (вулиць) для шару *.шейп
Створюю підпис через параметри шару
https://drive.google.com/open?id=18htjM ... 5FdlDbIPZK
Підписи відображаються але "по центру об'єктів". Крім того не можу перетягнути їх кнопочкою "Зміщення позначень"
Намагаюсь створити в косметичному шарі: https://drive.google.com/open?id=1_Z-_n ... BizqBQHg_y але нічого не відбувається (розібрався: потрібно створити поля бази даних ID + IDKEYREC)
Що цікаво, для іншого шару можу додати підпис (назва міста) через косметичний шар, а через "параметри шару" не створює. При цьому, наприклад, площу через "параметри шару" створює і можна перетаскувати кнопочкою "Зміщення позначень"
Програма оновлена до останньої версії. всі поля бази даних латиницею. Привязка до шару і редагування вімкнені і для шейпу вулиць і для косметичного шару.
Питання до розробників: в чому така складність додати шаблони розміщення підписів (хочаб як в діжитал)?
Bastynskyi_Maksym писав:Підписи відображаються але "по центру об'єктів". Крім того не можу перетягнути їх кнопочкою "Зміщення позначень"
Для цього обов'язково потрібно створити класифікатор (поля ID + IDKEYREC). Взагалі, завжди, коли Ви підключаєте якийсь "чужий" shp-файл, потрібно створювати ідентифікатори. Вони, до речі, створюються у вікні "Редагування таблиці" (права кнопка мишки - "Параметри бази даних") натиснувши кнопку "Створити ідентифікатор".
Создал в списке состояния записей два новых пункта.
Создаю слой земельные участки, выбираю заливку, выбираю в режиме отображения нужное состояние записи и участки не отображает. Выбираю другое (мною созданное) состояние записи - тоже ничего. Если не указывать никакое состояние записи (тоесть отобразить все участки) - работает.
Пометил участок стандартным состоянием записи - "пассивна", в карте тоже не отображает.
Выходит работает только отображение всех участков.
Это глюк гис (версия 6212)? Или это глюк моей базы?
Как это можно исправить?
Создаю слой земельные участки, выбираю заливку, выбираю в режиме отображения нужное состояние записи и участки не отображает. Выбираю другое (мною созданное) состояние записи - тоже ничего. Если не указывать никакое состояние записи (тоесть отобразить все участки) - работает.
Пометил участок стандартным состоянием записи - "пассивна", в карте тоже не отображает.
Как это можно исправить?
NoViChoK писав:Создал в списке состояния записей два новых пункта.
Как это можно исправить?
Всё работает. Надо разбираться что у Вас не так с состояниями. А в главном меню, пункт "Вид", там включено отображение всех участков?