Грошова нормативна оцінка земель населених пунктів-питання

Геодезична інформаційна система 6 та Геодезична інформаційна система 6 Агро

Модератори: NickS, feNICKs

Leon

Re: Денежная нормативная оценка земель населённых пунктов-вопрос

Повідомлення Leon » 26 вересня 2016, 15:10

Возможность загрузки SHP-файлов пакетом добавлена в версии 6.1.8.9, премного благодарен. :)

burgundy

Повідомлення burgundy » 17 жовтня 2016, 10:10

Доброго дня) можливо тупе питання, але буду вдячна за допомогу) Отже мені потрібен обмінний файл для НГО населеного пункту, маючу таку функцію в гісі, та зробивши згідно вимог по заповненню шейп файла http://www.dzk.gov.ua/images/downloads/vymogi.pdf і експортуючи графіку в гіс, зрозуміла, що не всі поля заповнені і заповнила їх вручну... Так от в мене виникли такі питання: 1. Чому при експорті шейпа в мене не відображаються координати, ні на межу, ні на локальні, ні на райони і т.д. 2. Чому не імпортується в XML? можливо із-за координат цих? :?

NickS

Повідомлення NickS » 17 жовтня 2016, 14:02

burgundy писав:1. Чому при експорті шейпа в мене не відображаються координати, ні на межу, ні на локальні, ні на райони і т.д.

Не імпортуються, Ви хотіли сказати? Тобто, при добавлянні із шейпа в GIS6. Вони імпортуються, просто в полі координат не відображаються. Побачити їх можна на карті, коли створите відповідні шари на межі нас.пункту, районів, файторів та інші.

burgundy писав:Чому не імпортується в XML? можливо із-за координат цих? :?

Не експортуються, Ви хотіли сказати? Тобто, із GIS6 не виходить XML? Чи що саме не виходить?

burgundy

Повідомлення burgundy » 17 жовтня 2016, 14:11

)))))) точно туплю.... зара спробую сформулювати нормально....імпортувала з шейпів....деякі дані не прочитало...тому відкорегувала вручну....ніби все заповнила, експортую в обмінний файл XML.... і його ніде нема, тобто гіс мене в чомусь не зрозумів....вот хочу щоб дійшло до мене, що не так...

feNICKs
Контактна інформація:

Повідомлення feNICKs » 18 жовтня 2016, 09:14

Код: Виділити все

Чому при експорті шейпа в мене не відображаються координати, ні на межу, ні на локальні, ні на райони і т.д.

Координаты у Вас не отображаются в таблицах, потому что Вы импортировали границы из шейпа как Blob-поля - в них совершенно другой формат данных, который описывает полигональные объекты. Эти значения хранятся в БД и работа с ними намного быстрее, чем с координатами по отдельности.

Код: Виділити все

експортую в обмінний файл XML.... і його ніде нема,

Вообще ничего не попадает в ХМЛ? Или конкретные блоки (семантика - Техничка, ден.оценка, границы оцен.районов, локал. факторы и т.д.)? А в "Карте" отображаются границы оцен.районов, лок.факторов и т.д.?

burgundy

Повідомлення burgundy » 18 жовтня 2016, 11:15

feNICKs писав: потому что Вы импортировали границы из шейпа как Blob-поля

как импортировать в виде координат? SHP файла с digitals?
feNICKs писав:Вообще ничего не попадает в ХМЛ? Или конкретные блоки (семантика - Техничка, ден.оценка, границы оцен.районов, локал. факторы и т.д.)? А в "Карте" отображаются границы оцен.районов, лок.факторов и т.д.?

вообще ничего не попадает...., слои полигонов (граница, зоны, районы, грунты, локальные) на карте есть....

и еще вопросик, у мене сама НГО населенного пункта уже посчитана, поэтому правильна ли логика в том, что я просто вношу готовые даные (в блоки заполнения - населенный пункт, общая информация, локальные, зоны, районы), и требую результата? то есть обязательно вносить все-все даные (типа для рассчета км2 и т.д.)? нужно ли для обменника, чтоб гис сам сделал весь рассчет?

и еще, у меня беда с заполнением, так как я вносила балы бонитета под название слоя CostPlants i BallPlants.... и гис мои сады автоматично не понимал....исправила шейп на поля CostSad i AgroSad и всеровно не сработало... а вот пашню и пастбище автоматично вывело стоимость 1 га...

п.с. сори за кучу вопросов, но я хочу эту волшебную XML... :idea:

NickS

Повідомлення NickS » 18 жовтня 2016, 13:36

burgundy писав:
feNICKs писав: потому что Вы импортировали границы из шейпа как Blob-поля

как импортировать в виде координат? SHP файла с digitals?

А Вам і не треба імпортувати в вигляді координат! Це ніякого відношення до Вашої проблеми не має. Раніше координати зберігались в базі даних, а отже і відображались в списку координат. Тепер це не обов'язково і такий варіант швидше працює. Побачити і змінити координати можна у вікні "Карта". Тобто, забудьте, що Ви не бачите список координат у вікні оцінки!

burgundy писав:
feNICKs писав:Вообще ничего не попадает в ХМЛ? Или конкретные блоки (семантика - Техничка, ден.оценка, границы оцен.районов, локал. факторы и т.д.)? А в "Карте" отображаются границы оцен.районов, лок.факторов и т.д.?

вообще ничего не попадает...., слои полигонов (граница, зоны, районы, грунты, локальные) на карте есть....

Отже все попадає. :-)

burgundy писав:и еще вопросик, у мене сама НГО населенного пункта уже посчитана, поэтому правильна ли логика в том, что я просто вношу готовые даные (в блоки заполнения - населенный пункт, общая информация, локальные, зоны, районы), и требую результата? то есть обязательно вносить все-все даные (типа для рассчета км2 и т.д.)?

Ні, не обов'язково! Якщо ці дані розраховані, то просто внесіть їх і все - це все попаде в обмінний файл.

burgundy писав:нужно ли для обменника, чтоб гис сам сделал весь рассчет?

Ні, це не обов'язково. Вам головне правильно все заповнити а вже в ГІС6 розраховувалось чи в іншій програмі - це не важливо.

burgundy писав:и еще, у меня беда с заполнением, так как я вносила балы бонитета под название слоя CostPlants i BallPlants.... и гис мои сады автоматично не понимал....исправила шейп на поля CostSad i AgroSad и всеровно не сработало... а вот пашню и пастбище автоматично вывело стоимость 1 га...

п.с. сори за кучу вопросов, но я хочу эту волшебную XML... :idea:

Звертайтесь в техпідтримку, давайте приклад своїх шейпів і будемо розбиратись чому щось попадає в оцінку, а щось ні і що саме не має в ХМЛ-файлі