Добрий день.
Підкажіть, будь-ласка, як за допомогою ГІСа провести паювання. Можливо є якесь відео, чи розписана текстом послідовність дій.
Паювання (проектування) ділянок
Re: Камеральные функции
milcom писав:Добрий день.
Підкажіть, будь-ласка, як за допомогою ГІСа провести паювання. Можливо є якесь відео, чи розписана текстом послідовність дій.
http://www.gis.org.ua/download/video/gis61_drawobjects_loq.avi
Re: Паевание (проектирование) участков
дякую за відповідь... сам поділ при визначеній фактичній площі поняв
Паюванням ніколи не займався, так що поправте мене якщо шось не так: всім агрогрупам в сільській раді було присвоєна грошова оцінка і було визначена ціна одного умовного гектара... Потім фактична площа визначалась на основі цих показників(грошей)...
Чи можна відмалювати підгружені і закоординовані TIFF-и сільської ради і задати агрогрупі грошову оцінку, а потім на основі цих значень спроектувати ділянки?
Паюванням ніколи не займався, так що поправте мене якщо шось не так: всім агрогрупам в сільській раді було присвоєна грошова оцінка і було визначена ціна одного умовного гектара... Потім фактична площа визначалась на основі цих показників(грошей)...
Чи можна відмалювати підгружені і закоординовані TIFF-и сільської ради і задати агрогрупі грошову оцінку, а потім на основі цих значень спроектувати ділянки?
milcom писав:Чи можна відмалювати підгружені і закоординовані TIFF-и сільської ради і задати агрогрупі грошову оцінку, а потім на основі цих значень спроектувати ділянки?
Звісно можна! Для цього і потрібне вікно "Камеральні функції". Включаєте в ньому шар "карта", тоді будете бачити прив'язаний планшет. Перейдіть на шар "агрогруппы" і там перемальовуйте по растру контури агрогруп. А потім, коли будуть контури, задайте їм вартість 1 га в параметрах агрогрупи і можна буде проектувати ділянки по вартості.
Доброго дня усім. Хто може поділитися практичним досвідом по проведенню паювання в GIS6? Я шось неправильно зробив і в кінцевому результаті в мене получилося що ділянка площею 0,7 га(площа така мала щоб навчитися як то зробити) має загальну вартість 115 тис. грн.
Алгоритм моїх дій наступний: я підгрузив шейп-карту агровиробничих груп грунтів, в слої агрогруп відмалював їх в межах полігону. Після цього кожній агоргрупі заповнив бал бонітету, вартість 1 га у 1995 році, грошову оцінку агрогрупи. Коли попробував поділити по вартості то в мене нічого не получалося і видавало повідомлення накшталт : "Операція зупинена програмою", "Вартість має бути більше 0" і т. д.
Дальше в головному вікні на вкладці "Агрогрупи" я нажав на кнопку "Перерахування площі ділянки і агрогруп, порівняння площі і розрахунок грошової оцінки". Після цього начало ділити, але неправильно. Якшо самому поміняти грошову оцінку земельної ділянки, то нічого не відбувається - ділить так само.
Що робити не знаю, якихось матеріалів по данному питанню не знайшов.
Алгоритм моїх дій наступний: я підгрузив шейп-карту агровиробничих груп грунтів, в слої агрогруп відмалював їх в межах полігону. Після цього кожній агоргрупі заповнив бал бонітету, вартість 1 га у 1995 році, грошову оцінку агрогрупи. Коли попробував поділити по вартості то в мене нічого не получалося і видавало повідомлення накшталт : "Операція зупинена програмою", "Вартість має бути більше 0" і т. д.
Дальше в головному вікні на вкладці "Агрогрупи" я нажав на кнопку "Перерахування площі ділянки і агрогруп, порівняння площі і розрахунок грошової оцінки". Після цього начало ділити, але неправильно. Якшо самому поміняти грошову оцінку земельної ділянки, то нічого не відбувається - ділить так само.
milcom писав:Доброго дня усім. Хто може поділитися практичним досвідом по проведенню паювання в GIS6? Я шось неправильно зробив і в кінцевому результаті в мене получилося що ділянка площею 0,7 га(площа така мала щоб навчитися як то зробити) має загальну вартість 115 тис. грн.
Якщо у Вас є вартість цієї агрогрупи 1 га у 1995 році, то бал бонітету не обов'язково вводити (він вводиться коли потрібно розрахувати вартість враховуючи дані колективного господарства). Ви не забувайте, що загальна вартість агрогрупи виходить після коефіцієнта індексації і коефіцієнта для ріллі (задаються в установках програми, закладочка "Денежная оценка").
-
Зробив розділ декількох суміжних між собою ділянок на визначені по площі новостворені ділянки, потім проставив автоматично суміжників з добавлянням створових точок.
При розподілі були автоматично створені угіддя, але в угіддях створових точок не добавилось. Чи можна цю операцію виконати автоматично? Відсутність створових точок - це помилка геометрії самі знаєте де.
При розподілі були автоматично створені угіддя, але в угіддях створових точок не добавилось. Чи можна цю операцію виконати автоматично? Відсутність створових точок - це помилка геометрії самі знаєте де.
Zdorovtsov писав:При розподілі були автоматично створені угіддя, але в угіддях створових точок не добавилось. Чи можна цю операцію виконати автоматично? Відсутність створових точок - це помилка геометрії самі знаєте де.
Нажаль, такої функції не має. Є варіант видалення одного із угідь і створення залишку, але він годиться тоді, коли треба добавити багато точок, а якщо лише одну, то простіше це вручну зробити, двічі клацнувши по лінї (в режимі "редагувати").