Схема прив'язки до геодезичних пунктів ДГМ

Геодезична інформаційна система 6 та Геодезична інформаційна система 6 Агро

Модератори: NickS, feNICKs

NickS

Схема прив'язки до геодезичних пунктів ДГМ

Повідомлення NickS » 16 грудня 2016, 15:28

Так як стала досить актуальна тема стосовно схеми пунктів ДГМ і яку почали вимагати, я розробив шаблончик, що візуально повторює схему прив'язки до геодезичних пунктів ДГМ від Digitals.
Даний шаблон НЕ бере автоматично пункти ДГМ з інтернету і НЕ малює автоматично самі пункти ДГМ. Це потрібно робити самому! Дістаєте десь пункти для своєї місцевості (можна купити тут — http://dgm.gki.com.ua/map), відображаєте підложку і малюєте самі пункти на векторному шарі, щоб було видно їх та лінії від них до ділянки.
Шаблон же дозволяє загрузити ці пункти з текстового файлу чи ввести вручну, налаштувати вид в діалоговому вікні, розрахувати найближчі пункти до ділянки і надрукувати саму схему з таблицями. Розраховуються стільки пунктів, скільки скажете. Пошук ведеться для кожної координати за вказаним радіусом дії. Інструкцію можна почитати по кнопці “Допомога”.

Сам шаблон:
http://www.shels.com.ua/support/downloa ... ts0454.zip

Скріни:
Clipboard01.jpg
Діалогове вікно шаблону

Clipboard02.jpg
Вигляд шаблону під час друку

P.S. Шаблон працює лише у тих, хто має підтримку і лише починаючи з версії 6.1.9.1!

NickS

Re: Схема прив'язки до геодезичних пунктів ДГМ

Повідомлення NickS » 21 грудня 2016, 17:14

Також, було виявлено, що шаблон не працює у тих, хто заходе в програму не під логіном "sa". Це пов'язано з тим, що іншим заборонено створення таблиць в базі, а ця дія потрібна, щоб взяти координати пунктів і швидко ними маніпулювати. Доведеться для таких клієнтів робити шаблон за іншим принципом... без маніпулювання пунктами. Наприклад, щоб брав пункти ДГМ із загального шару.

chzemlemir

Повідомлення chzemlemir » 09 лютого 2017, 19:43

Доброго вечора! Чи можливо засобами ГІС6 вмістити на один аркуш схему обміру з прив'язкой(хід від ДГМ), схему обміру ЗД, викопіювання зі схеми державної геодезичної мережі. Як оремо це зробити можу зрозуміти(зробити). Думаю чи варто заморочуватись, а якщо це не можливо чи аж занадто складно то можу потрати час даремно.
Вкладення
0001.jpg
матеріали геод

NickS

Повідомлення NickS » 10 лютого 2017, 12:02

chzemlemir писав:Доброго вечора! Чи можливо засобами ГІС6 вмістити на один аркуш схему обміру з прив'язкой(хід від ДГМ), схему обміру ЗД, викопіювання зі схеми державної геодезичної мережі. Як оремо це зробити можу зрозуміти(зробити). Думаю чи варто заморочуватись, а якщо це не можливо чи аж занадто складно то можу потрати час даремно.

Можна звісно, але це вже питання по самій схемі ДГМ, а по звітовим формам. На одному листі можна одночасно відобразити не тільки маллюнок із карти, камеральних і теодолітного хода, але і два різних малюнки із камеральних чи карти з різним набором шарів.

Leon

Повідомлення Leon » 12 лютого 2017, 09:48

NickS писав:Шаблон же дозволяє загрузити ці пункти з текстового файлу чи ввести вручну, налаштувати вид в діалоговому вікні, розрахувати найближчі пункти до ділянки і надрукувати саму схему з таблицями. Розраховуються стільки пунктів, скільки скажете. Пошук ведеться для кожної координати за вказаним радіусом дії. Інструкцію можна почитати по кнопці “Допомога”.
P.S. Шаблон працює лише у тих, хто має підтримку і лише починаючи з версії 6.1.9.1!

А як в цьому шаблоні додати у випадаючий список референцних станцій базові станції від System Solution? Там є лише 4, які нам не підходять (MALN, GLSV, DYMR, SKVR).

NickS

Повідомлення NickS » 13 лютого 2017, 09:33

Leon писав:
NickS писав:Шаблон же дозволяє загрузити ці пункти з текстового файлу чи ввести вручну, налаштувати вид в діалоговому вікні, розрахувати найближчі пункти до ділянки і надрукувати саму схему з таблицями. Розраховуються стільки пунктів, скільки скажете. Пошук ведеться для кожної координати за вказаним радіусом дії. Інструкцію можна почитати по кнопці “Допомога”.

А як в цьому шаблоні додати у випадаючий список референцних станцій базові станції від System Solution? Там є лише 4, які нам не підходять (MALN, GLSV, DYMR, SKVR).

Тих чотирьох взагалі не повинно бути. То я їх забув видалити, як доробляв шаблон для замовника цієї функції. Як добавити станції, описано на закладці "Код", коли відкриєте шаблон на редагування. Тобто, вони зберігаються в самому шаблоні. Поки що вони потрібні лише для того, щоб відбирати ближчі до них пункти але в подальшому я добавлю таблицю для реф.станції і відібраних пунктів.

NickS

Повідомлення NickS » 16 березня 2017, 15:34

Я врахував всі побажання клієнтів і обновив цей шаблон (посилання зверху). Добавилась можливість вказування розміру погрішності, вибирати використовувати висоту чи ні, а також робота з референтними станціями.
Також я зробив аналог цього шаблону для тих, хто заходить в програму не під логіном sa.
http://www.shels.com.ua/support/download/gis6/reports/gis6_reports0457.zip

chzemlemir

Повідомлення chzemlemir » 23 березня 2017, 18:26

Чи можна замінити у вікні "Расчёт и уравнивание теодолитных ходов и пикетов" пункты геодезических сетей сгущения на точки плановых съемочных сетей. Якщо можна то де(як)?
Востаннє редагувалось 23 березня 2017, 18:48 користувачем chzemlemir, всього редагувалось 1 раз.

chzemlemir

Повідомлення chzemlemir » 23 березня 2017, 18:34

NickS писав:
chzemlemir писав:Доброго вечора! Чи можливо засобами ГІС6 вмістити на один аркуш схему обміру з прив'язкой(хід від ДГМ), схему обміру ЗД, викопіювання зі схеми державної геодезичної мережі. Як оремо це зробити можу зрозуміти(зробити). Думаю чи варто заморочуватись, а якщо це не можливо чи аж занадто складно то можу потрати час даремно.

Можна звісно, але це вже питання по самій схемі ДГМ, а по звітовим формам. На одному листі можна одночасно відобразити не тільки маллюнок із карти, камеральних і теодолітного хода, але і два різних малюнки із камеральних чи карти з різним набором шарів.

не получиться без дублювання ходу в інший шар(наприклад оформлення). Бо не має пожливості відключити відображення пікетів на одному кресленні і оставити на іншому, так як
VisibleGisMenu('ShowGeoColor',true);// Теодолитного хода в цвете
VisibleGisMenu('nShowGeoLine',true);// Линий для теодолитного хода
VisibleGisMenu('ShowGeoStyle',true);// оформление теодолитного хода
VisibleGisMenu('ShowGeoPointNumb',false);// Номеров пикетов

NickS

Повідомлення NickS » 24 березня 2017, 15:29

chzemlemir писав:не получиться без дублювання ходу в інший шар(наприклад оформлення). Бо не має пожливості відключити відображення пікетів на одному кресленні і оставити на іншому, так як

Ну Ви ж не уточнили цей нюанс з пікетами. Так, відключити відображення пікетів у вікні "Розрахунок і урівнювання..." через звітову форму - не можна.