Пропозиції щодо поліпшення роботи «GIS 6 Професионал».
Уточню відразу – користуємось GIS лиш для створення ОФ. Здебільшого ОФ імпортуємо в форматі in4, а потім редагуємо.
1. Багато всього зайвого що не йде в xml.
Пропоную додати (якось помітити) що цей параметр (значення) потрапляє до xml. Може в дужках XML.2. Якщо я змінив налаштування округлення координат, а площа (похідне значення) не змінилась доки я не нажав кнопку перерахувати. Так само вона не зміниться при створені in4 чи xml. Матимемо координати одні, а площу їм не відповідну.
Пропоную при створені in4 чи xml перевіряти чи обрахована площа відповідає поточним (останнім) даним координат та налаштуванням їх округлення. При невідповідності видавати якесь повідомлення та створювати ОФ з новою площею.3. Незручна відсутність можливості групування ОФ у головному меню. Проставляння кожен раз галочок не зручно. Напр. в мене є документація на 40чол. і я хочу до них застосувати автоматичне заповнення, а потім коли вони повернуться з затвердження автоматично до них додати затвердження. А не кожен раз їх помічати. + Незручно щоразу орієнтуватись лиш на кад.номер, адресу ділянки та площу при груповому створені ОФ.
Чи можна додати поле ПІБ власника?
Пропоную додати якийсь код-ключ по якому можна відбирати ОФ. 4. Форма Реєстрація власності -> Закладка Право Власності. Некоректний перехід за допомогою кнопки Tab.
5. Списки населених пунктів. Миколаївська область, Новодеський район, Баловненська рада (у БД Боловненська), Єланецький район (у БД Їланецький)
Думаю ліпше один раз поправити розробнику, ніж на кожному компі виконавці.
6. Нумерація точок при імпорті з in4 в БД змінюється. Виходить ми віддаємо файл xml одною нумерацією, а документацію і каталог (роздруковані не з GIS) з іншою.
7. Робимо послідовність дій. Експорт xml, видалення ділянки з БД, імпорт експортованого -> Форма Реєстрація собственности, Закладка Технічна документація, відсутнє Форма документа (право власності).
8. Верхня панель «Сервіс», Присвоїти всім вибраним значення. Відсутня можливість присвоїти значення ким видан паспорт. + На інтуїтивному рівні не завжди зрозуміло що автоматично присвоюєш, бо назви ячеєк там і в формі Реєстрація собственості розбігаються.
9. При формуванні з GIS in4 в полі AU не там записує квартиру.
10. При імпорті in4 не підхоплює код обмеження в форматі 01.01.05.
11. Не хоче зберігати форму обмеження (Изменение параметров ограничения), якщо не заповнене обмеження для in4. Навіщо мені його треба заповнювати якщо воно нікуди не йде.
12. Коли в закладці Суб`єкт права вводиш ким видан паспорт випадає підказка з вибором схожих параметрів – то відсутня можливість навігації по цьому списку за допомогою клавіш вверх чи вниз. Треба брати до рук мишку.
13. Місце реєстрації (проживання) пише лише із заповненого КОАТУ, а якщо Місце реєстрації написано російською (напр.Одесса) і треба писати так як у паспорті (Яке ми маємо право перекладати). + Якщо місце проживання за кордонами держави – взагалі відсутня можливість заповнити МР.
Пропоную додати галку, щоб він не використовував КОАТУ при формуванні адреси ділянки в xml, а брав його із заповнених полів.14. Кадастровий номер населеного пункту такий самий як і у сільської ради. Зараз почали присвоювати кадастрові номери ділянок згідно інструкції та відповідно нема різниці у перших 10-ти знаках чи це населений пункт чи це за межами. + При цьому в базі існують кадастрові номери які присвоєні по старій системі та по новій. Я викручуюсь додаванням з тією ж назвою населеного пункту лише з кадастровим номером вкінці «..00». Але при експорті, імпорті ділянки GIS вже не може прив`язати ділянку до цього населеного пункту, хоча в xml міститься інформація не лише КОАТУУ сільської ради(частина кад номера), а й село розташування ділянки.
Пропоную
14.1. створити можливість дублювати записи (хоча б в списках населених пунктів) – а так доводиться створювати такий самий запис лищ з іншим КОАТУ – а це можливі помилки + треба під населений пункт під`язати сільську раду що погоджує.
14.2.При імпорті враховувати не лише кад.номер, а ще й місце розташування ділянки. Місце розташування(якщо воно збігається з якимсь в цій раді) ставити на перше місце по пріорітету від кад.номера. + або випустити базу оновлень списків (доповнень) де населені пункти матимуть закінчення «..00» так і «..01».15. Коли редагуєш КОАТУ місця розташування власника завжди починає редагувати з Миколаївської області, а не з того КОАТУ що там записане. Закладка Суб`єкт права.
16. При імпорті in4 не визначає автоматично категорію земель. Я думаю є можливість по старому класифікатору пройтись та прив'язати його до категорії земель, або дати це зробити це користувачам власноруч.
Дякую за розуміння.