Виникли проблеми при використанні ГІС 6

Геодезична інформаційна система 6 та Геодезична інформаційна система 6 Агро

Модератори: NickS, feNICKs

Denver

Re: Возникли проблемы при использовании ГИС6

Повідомлення Denver » 21 вересня 2011, 13:00

Ні. А лиш конкретні випадки. Можливо створити окрему гілку (тему) де ми всі спільними зусиллями будемо намагатися довести цей список до ідеалу. І вже нові покупці ГІС зможуть більш комфортно ним користуватись. Напр у формі-списку населених пунктів додати кнопку повідомити про помилку в назві населеного пункту і при наявному інеті воно буде відправлятися розробнику.

здається мені, що списочок то цей береться з офіційних джерел (класифікатор якийсь там, чи список затверджений урядом, чи ВРУ...не знаю точно)...

+ в мене наприклад є одне село, яке згідно всих статистичних даних пишеться як: Зазим'я, а сільська рада завжди пише як Зазим'є, а як ото воно правильно - ніх то ж не знає, чи не хоче знати))) І от, якщо взяти Вашу пропозицію, то я, наприклад, пишу Зазим'я, а тут інший користувач ГІСа бере і відсилає ГІСовцям, що це неправильно і треба Зазим'є - потім до мене "приходять" оновлення програми і в мене чомусь село починая зватися не так як раніше - і вже я починаю відсилати "запроси"....то отак ми і будемо кидатися ними без кінця і краю)))

ozkc

Повідомлення ozkc » 21 вересня 2011, 13:57

Denver писав:....то отак ми і будемо кидатися ними без кінця і краю)))

Маєте рацію. Багато з усим оцим замороки, а чи буде результат.

NickS

Повідомлення NickS » 22 вересня 2011, 12:08

ozkc писав:1. Багато всього зайвого що не йде в xml.
Пропоную додати (якось помітити) що цей параметр (значення) потрапляє до xml. Може в дужках XML.

Програма використовується не для створення XML, а для ведення реєстру. Створення xml - це лише один із можливих варіантів експорта. Тому вважаю це зайвим. Заповнюйте лише саме необхідне і використовуйте функцію перевірки заповнення інформації (меню Участок, пункт Контроль заполненной информации (для оператора) або клавіша F4). За допомогою цієї функції програма буде підсказувати що ще потрібно заповнити в низу вікна у вигляді помилок і зауважень. Якщо незрозуміло що за помилка і де вона виправляється, двічі по ній клацніть.

ozkc писав:2. Якщо я змінив налаштування округлення координат, а площа (похідне значення) не змінилась доки я не нажав кнопку перерахувати. Так само вона не зміниться при створені in4 чи xml. Матимемо координати одні, а площу їм не відповідну.
Пропоную при створені in4 чи xml перевіряти чи обрахована площа відповідає поточним (останнім) даним координат та налаштуванням їх округлення. При невідповідності видавати якесь повідомлення та створювати ОФ з новою площею.

Запишу в пропозиції. Подивимось.

ozkc писав:3. Незручна відсутність можливості групування ОФ у головному меню. Проставляння кожен раз галочок не зручно. Напр. в мене є документація на 40чол. і я хочу до них застосувати автоматичне заповнення, а потім коли вони повернуться з затвердження автоматично до них додати затвердження. А не кожен раз їх помічати. + Незручно щоразу орієнтуватись лиш на кад.номер, адресу ділянки та площу при груповому створені ОФ.
Пропоную додати якийсь код-ключ по якому можна відбирати ОФ.

Як це? Є маркування, є фільтри по кадастровому номеру, відміткам та маркуванню, є відбір даних по будь-якій умові. Навчіться відбирати дані (меню Отбор, пункт Отбор записей...) і фільтрувати. Відібрані або відфільтровані дані можна легко відмітити зеленою поміткою ("відмітити все"). Не розумію, з чим у Вас виникають складнощі.

ozkc писав:Чи можна додати поле ПІБ власника?

У таблицю ділянок? Навіщо, коли з правої сторони відображається список власників? Що робити, коли власник не один, а декілька? Почому в такому разі сортувати? Я веду до того, що додавати це поле немає сенсу.

ozkc писав:4. Форма Реєстрація власності -> Закладка Право Власності. Некоректний перехід за допомогою кнопки Tab.

Виправимо.

ozkc писав:5. Списки населених пунктів. Миколаївська область, Новодеський район, Баловненська рада (у БД Боловненська), Єланецький район (у БД Їланецький)
Думаю ліпше один раз поправити розробнику, ніж на кожному компі виконавці.

Населені пункти також мають називатись Баловне та Єланець?
Згоден, це ми виправим.

ozkc писав:6. Нумерація точок при імпорті з in4 в БД змінюється. Виходить ми віддаємо файл xml одною нумерацією, а документацію і каталог (роздруковані не з GIS) з іншою.

В чому полягає різниця номерації точок і як це впливає на документацію? Передайте приклад обмінника і я поясню чому так відбувається.

ozkc писав:7. Робимо послідовність дій. Експорт xml, видалення ділянки з БД, імпорт експортованого -> Форма Реєстрація собственности, Закладка Технічна документація, відсутнє Форма документа (право власності).

Цього поля немає в XML, тому воно втрачається при експорті-імпорті.

ozkc писав:8. Верхня панель «Сервіс», Присвоїти всім вибраним значення. Відсутня можливість присвоїти значення ким видан паспорт.

ozkc писав:+ На інтуїтивному рівні не завжди зрозуміло що автоматично присвоюєш, бо назви ячеєк там і в формі Реєстрація собственості розбігаються.

Наведіть приклади. В де-яких випадках це було виконано з ціллю економії місця.

NickS

Повідомлення NickS » 22 вересня 2011, 15:23

ozkc писав:9. При формуванні з GIS in4 в полі AU не там записує квартиру.

Тільки що перевірив. Записує квартиру в самий кінець. Так і потрібно. З чого Ви взяли, що це не правильно?

ozkc писав:10. При імпорті in4 не підхоплює код обмеження в форматі 01.01.05.

І не підхопить ніколи і нізащо, бо в стандарті такого немає. :))

ozkc писав:11. Не хоче зберігати форму обмеження (Изменение параметров ограничения), якщо не заповнене обмеження для in4. Навіщо мені його треба заповнювати якщо воно нікуди не йде.

Це потрібно не Вам, а базі даних. Так історично склалось, що "вид обмеження по in4 являється обов'язковим полем". Хоч я і згоден, що на даний момент, мало б бути навпаки - обов'язковим полем має бути вид обмеження по xml.

ozkc писав:12. Коли в закладці Суб`єкт права вводиш ким видан паспорт випадає підказка з вибором схожих параметрів – то відсутня можливість навігації по цьому списку за допомогою клавіш вверх чи вниз. Треба брати до рук мишку.

Подумаємо.

ozkc писав:13. Місце реєстрації (проживання) пише лише із заповненого КОАТУ, а якщо Місце реєстрації написано російською (напр.Одесса) і треба писати так як у паспорті (Яке ми маємо право перекладати). + Якщо місце проживання за кордонами держави – взагалі відсутня можливість заповнити МР.
Пропоную додати галку, щоб він не використовував КОАТУ при формуванні адреси ділянки в xml, а брав його із заповнених полів.

Нажаль це не можливо, бо в xml, для позначення місця проживання, є окремі теги на область, район, населений пункт і т.д. І неможливо достовірно їх заповнити не маючи КОАТУ.

ozkc писав:14. Кадастровий номер населеного пункту такий самий як і у сільської ради. Зараз почали присвоювати кадастрові номери ділянок згідно інструкції та відповідно нема різниці у перших 10-ти знаках чи це населений пункт чи це за межами. + При цьому в базі існують кадастрові номери які присвоєні по старій системі та по новій. Я викручуюсь додаванням з тією ж назвою населеного пункту лише з кадастровим номером вкінці «..00». Але при експорті, імпорті ділянки GIS вже не може прив`язати ділянку до цього населеного пункту, хоча в xml міститься інформація не лише КОАТУУ сільської ради(частина кад номера), а й село розташування ділянки.
Пропоную
14.1. створити можливість дублювати записи (хоча б в списках населених пунктів) – а так доводиться створювати такий самий запис лищ з іншим КОАТУ – а це можливі помилки + треба під населений пункт під`язати сільську раду що погоджує.
14.2.При імпорті враховувати не лише кад.номер, а ще й місце розташування ділянки. Місце розташування(якщо воно збігається з якимсь в цій раді) ставити на перше місце по пріорітету від кад.номера. + або випустити базу оновлень списків (доповнень) де населені пункти матимуть закінчення «..00» так і «..01».

Від з цього положення описаний тут http://www.gis.org.ua/forum/viewtopic.php?p=975#p975

ozkc писав:15. Коли редагуєш КОАТУ місця розташування власника завжди починає редагувати з Миколаївської області, а не з того КОАТУ що там записане. Закладка Суб`єкт права.

Попробував, у мене все нормально, починає редагувати з тої ж області, що і записано. Може я щось не так зрозумів?

ozkc писав:16. При імпорті in4 не визначає автоматично категорію земель.

А хіба в ін4 є така інформація?

ozkc писав:Я думаю є можливість по старому класифікатору пройтись та прив'язати його до категорії земель, або дати це зробити це користувачам власноруч.

Якраз це і даєм зробити користувачам власноруч. :))

ozkc

Повідомлення ozkc » 22 вересня 2011, 15:34

NickS писав:
ozkc писав:1. Багато всього зайвого що не йде в xml. ...

Програма використовується не для створення XML, а для ведення реєстру. ...

Погоджуюсь. Єдине не хотілося б вносити зайве (а це не завжди виходить). В голові все не утримаєш - що потрапляє в ОФ, а що ні. Буває назву погоджувальної організації вносити треба, а її представники необов`язково. Довго не міг зрозуміти звідки вноситься до ОФ Місце реєстрації особи - виявляється воно його формує по коду КОАТУУ. Ідея хороша, єдине що не універсальна (писав про це в пропозиціях).

NickS писав:
ozkc писав:2. Якщо я змінив налаштування округлення ...

Дякую

NickS писав:
ozkc писав:3. Незручна відсутність можливості групування ОФ у головному меню.
Пропоную додати якийсь код-ключ по якому можна відбирати ОФ.

Як це? Є маркування, є фільтри по кадастровому номеру, відміткам та маркуванню, є відбір даних по будь-якій умові. Навчіться відбирати дані (меню Отбор, пункт Отбор записей...) і фільтрувати. Відібрані або відфільтровані дані можна легко відмітити зеленою поміткою ("відмітити все"). Не розумію, з чим у Вас виникають складнощі.

Усі ці методи я використовую при роботі. Ви забули ще сказати про одну зручну штуку - сортування по даті додавання у БД.
Наприклад. В мене є 11 справ в кожній від 8 до 72 ділянок. Всі вони знаходяться в межах однієї адміністративної одиниці. Мені є потреба зробити ОФ перед погодженням на кожну групу з 11. А потім я до них вертаюсь після погодження і додаю кад.номер та підставу - затвердження. Доводиться щоразу їх обклацати, щоб промаркирувати для групового додавання підстави та наново створення ОФ. Виходить що цю групу людей я мушу формувати щоразу наново + уважно це роблячи, аби не допустити помилки при маркируванні.

В цілому це є не настільки катастрофічно, але додаткове поле в головному меню (напр. "Номер документации", а краще якесь нове, яке не йде до XML) для виборки по ньому був би дуже зручним.
Або при імпорті декількох ділянок, щоб він до якоїсь комірки записував що це ділянки з однієї групи, бо вони імпортовані в один момент (з можливістю редагування цієї комірки).

NickS писав:
ozkc писав:Чи можна додати поле ПІБ власника?

У таблицю ділянок? Навіщо, коли з правої сторони відображається список власників? Що робити, коли власник не один, а декілька? Почому в такому разі сортувати? Я веду до того, що додавати це поле немає сенсу.

NickS писав:
ozkc писав:4. Форма Реєстрація власності -> Закладка Право Власності. Некоректний перехід за допомогою кнопки Tab.

Виправимо.

Дякую

NickS писав:
ozkc писав:5. Списки населених пунктів. Миколаївська область, Новодеський район, Баловненська рада (у БД Боловненська), Єланецький район (у БД Їланецький)
Думаю ліпше один раз поправити розробнику, ніж на кожному компі виконавці.

Населені пункти також мають називатись Баловне та Єланець?
Згоден, це ми виправим.

Дякую.

NickS писав:
ozkc писав:6. Нумерація точок при імпорті з in4 в БД змінюється. Виходить ми віддаємо файл xml одною нумерацією, а документацію і каталог (роздруковані не з GIS) з іншою.

В чому полягає різниця номерації точок і як це впливає на документацію? Передайте приклад обмінника і я поясню чому так відбувається.

Вишлю трохи згодом.

NickS писав:
ozkc писав:7. Робимо послідовність дій. Експорт xml, видалення ділянки з БД, імпорт експортованого -> Форма Реєстрація собственности, Закладка Технічна документація, відсутнє Форма документа (право власності).

Цього поля немає в XML, тому воно втрачається при експорті-імпорті.

Дякую.

NickS писав:
ozkc писав:8. Верхня панель «Сервіс», Присвоїти всім вибраним значення. Відсутня можливість присвоїти значення ким видан паспорт.

NickS писав:
ozkc писав:+ На інтуїтивному рівні не завжди зрозуміло що автоматично присвоюєш, бо назви ячеєк там і в формі Реєстрація собственості розбігаються.

Наведіть приклади. В де-яких випадках це було виконано з ціллю економії місця.

НАприклад.
Форма "Присвоить всем отмеченним участкам вибрание значения", Закладка "Владелец"
а) Документ потверждающий право - написано в двух местах. Тот что слева в общем списке - змінює данні підстави (номер, дата, бланк номер, наименование, вид основания), орган, представник, посада; а от для чого Документ потверждающий право справа с галками "Вид основания" и "Орган заверивший документ". Ось тут ми бачимо написано "Орган заверивший документ", а в формі "Регистрація власності" закладка "Право власності" написано просто "Орган" - чомусь я думав що це орган що має підписувати держакт (Сільрада чи адміністрація).
б)"Адрес владельца (область, район, совет, ...)" - я думав що цей параметр присвоює лиш код КОАТУУ в адресі і не чипає вулицю та номер будинку - в результаті перезаписував порядка 40 дисків. У нас переважно ( 9 з 10) код КОАТУУ автоматично не визначається при імпорті in4, хоча згідно вимог in4 адреса заповнена правильно , тому кожний ОФ ми вручну клацаємо цей КОАТУУ. А якщо в мене всі із 40 з цього села, а лиш вулиці різні - як мені вчинити? Я розумію, що при ідеальному співпадінні записаної в довільні формі адреси проживання з даними зі списку - тоді лиш визначиться КОАТУУ.
в)Фраза " Документ потверждающий право" додав би "власності/користування"

NickS

Повідомлення NickS » 22 вересня 2011, 17:16

ozkc писав:
Denver писав:
10. При імпорті in4 не підхоплює код обмеження в форматі 01.01.05.

in4 не підтримує новий класифікатор, питання не до ГІСу

Невже важко зробити аби підхоплював. Фізично в in4 написати по новому класифікатору можна. Хоча б ГІС впринципі розумів (по наявному LS в блоці CL) що є якесь незрозуміле обмеження (із незрозумілим кодом) та пхав би б його в обмеження, а не до угідь. А так доводиться видаляти його з угідь та додавати в обмеження.

Справа в тому, що в ін4 немає такого поняття як обмеження! Саме тому інфа про обмеження пишеться в угіддя. Саме тому раніше заставляли обмеженням ділити угіддя. А прописувати незрозумілі речі в стандарт загрожує тим, що всі програми окрім ГІС цей файл будуть сприймати як бракований або з помилками.

ozkc писав:
тобто Ви пропонуєте ГІСовцям "перелопатити" 29895 населених пунктів на правильність їх написання?

Ні. А лиш конкретні випадки. Можливо створити окрему гілку (тему) де ми всі спільними зусиллями будемо намагатися довести цей список до ідеалу. І вже нові покупці ГІС зможуть більш комфортно ним користуватись. Напр у формі-списку населених пунктів додати кнопку повідомити про помилку в назві населеного пункту і при наявному інеті воно буде відправлятися розробнику.

Denver писав:здається мені, що списочок то цей береться з офіційних джерел (класифікатор якийсь там, чи список затверджений урядом, чи ВРУ...не знаю точно)...

+ в мене наприклад є одне село, яке згідно всих статистичних даних пишеться як: Зазим'я, а сільська рада завжди пише як Зазим'є, а як ото воно правильно - ніх то ж не знає, чи не хоче знати)))

Абсолютно вірно. Всі ці дані брались із офіційних джерел. А те, що вони писались з помилками через де-кілька сторінок... ну це вже інша справа :))

Denver писав:І от, якщо взяти Вашу пропозицію, то я, наприклад, пишу Зазим'я, а тут інший користувач ГІСа бере і відсилає ГІСовцям, що це неправильно і треба Зазим'є - потім до мене "приходять" оновлення програми і в мене чомусь село починая зватися не так як раніше - і вже я починаю відсилати "запроси"....то отак ми і будемо кидатися ними без кінця і краю)))

Ну взагаліто я дуже сумніваюсь, що якесь село із Житомирскої області буде обробляти виконавець з Київської... Чи таки іноді допомагаєте колегам? ;) :lol:

Але таки да, запитання і справді складне. Можливо ми виправимо це, і, якщо будуть звертатись, то також будемо виправляти... Звісно, якщо ви впевнені що потрібно саме так писати це село, а не інакше.

ozkc писав:
NickS писав:Як це? Є маркування, є фільтри по кадастровому номеру, відміткам та маркуванню, є відбір даних по будь-якій умові. Навчіться відбирати дані (меню Отбор, пункт Отбор записей...) і фільтрувати. Відібрані або відфільтровані дані можна легко відмітити зеленою поміткою ("відмітити все"). Не розумію, з чим у Вас виникають складнощі.

Усі ці методи я використовую при роботі. Ви забули ще сказати про одну зручну штуку - сортування по даті додавання у БД.
Наприклад. В мене є 11 справ в кожній від 8 до 72 ділянок. Всі вони знаходяться в межах однієї адміністративної одиниці. Мені є потреба зробити ОФ перед погодженням на кожну групу з 11. А потім я до них вертаюсь після погодження і додаю кад.номер та підставу - затвердження. Доводиться щоразу їх обклацати, щоб промаркирувати для групового додавання підстави та наново створення ОФ. Виходить що цю групу людей я мушу формувати щоразу наново + уважно це роблячи, аби не допустити помилки при маркируванні.

Ви можете маркувати ділянки будь-яким кольором, а потім фільтрувати по потрібному кольору. Це і я такий собі аналог групування.

ozkc

Повідомлення ozkc » 22 вересня 2011, 18:47

NickS писав:
ozkc писав:9. При формуванні з GIS in4 в полі AU не там записує квартиру.

Тільки що перевірив. Записує квартиру в самий кінець. Так і потрібно. З чого Ви взяли, що це не правильно?

Вже пише вірно. 8-) Сорі.

NickS писав:
ozkc писав:
10. При імпорті in4 не підхоплює код обмеження в форматі 01.01.05.

І не підхопить ніколи і нізащо, бо в стандарті такого немає. :))

Якщо я вказуватиму згідно старого класифікатора обмеження в in4 - тоді ГІС сприйме його та запише до Обмежень. А от із новим класифікатором так не прокатить. Буду вказувати обмеження в себе по старому.

Певно ви праві - нема чого бавитись зі старим форматом, якщо і з новим не все ще зрозуміло.

NickS писав:
ozkc писав:11. Не хоче зберігати форму обмеження (Изменение параметров ограничения), якщо не заповнене обмеження для in4. Навіщо мені його треба заповнювати якщо воно нікуди не йде.

Це потрібно не Вам, а базі даних. Так історично склалось, що "вид обмеження по in4 являється обов'язковим полем". Хоч я і згоден, що на даний момент, мало б бути навпаки - обов'язковим полем має бути вид обмеження по xml.

Може тоді прибрати його зі списку обов`язкових параметрів.

NickS писав:
ozkc писав:12. Коли в закладці Суб`єкт права вводиш ким видан паспорт випадає підказка з вибором схожих параметрів – то відсутня можливість навігації по цьому списку за допомогою клавіш вверх чи вниз. Треба брати до рук мишку.

Подумаємо.

Дякую.

NickS писав:
ozkc писав:13. Місце реєстрації (проживання) пише лише із заповненого КОАТУ, а якщо Місце реєстрації написано російською (напр.Одесса) і треба писати так як у паспорті (Яке ми маємо право перекладати). + Якщо місце проживання за кордонами держави – взагалі відсутня можливість заповнити МР.
Пропоную додати галку, щоб він не використовував КОАТУ при формуванні адреси ділянки в xml, а брав його із заповнених полів.

Нажаль це не можливо, бо в xml, для позначення місця проживання, є окремі теги на область, район, населений пункт і т.д. І неможливо достовірно їх заповнити не маючи КОАТУ.

А як тоді поступати із іноземцями? Може варто переглянути жорстку прив`язку місця реєстрації громадянина до КОАТУУ.
Я пропонував, як варіант, додати галочку, при активації якої початок місця реєстрації громадянина береться не з КОАТУУ, а з полей заповнених користувачем.
Наприклад раніше було офіційно Коблевська сільська рада стало Коблівська сільська рада - і як мені написати в МІсці реєстрації правильно, якщо в xml ГІС кине так як по списку. Невже ви пропонуєте для кожного конкретного випадку мені редагувати список, а потім знов міняти на старе.
Дуже часто штамп з реєстрацією в паспорті не відповідає списку населених пуктів КОАТУУ.

NickS писав:
ozkc писав:14. Кадастровий номер населеного пункту такий самий як і у сільської ради. Зараз почали присвоювати кадастрові номери ділянок згідно інструкції та відповідно нема різниці у перших 10-ти знаках чи це населений пункт чи це за межами. + При цьому в базі існують кадастрові номери які присвоєні по старій системі та по новій. Я викручуюсь додаванням з тією ж назвою населеного пункту лише з кадастровим номером вкінці «..00». Але при експорті, імпорті ділянки GIS вже не може прив`язати ділянку до цього населеного пункту, хоча в xml міститься інформація не лише КОАТУУ сільської ради(частина кад номера), а й село розташування ділянки.
Пропоную
14.1. створити можливість дублювати записи (хоча б в списках населених пунктів) – а так доводиться створювати такий самий запис лищ з іншим КОАТУ – а це можливі помилки + треба під населений пункт під`язати сільську раду що погоджує.
14.2.При імпорті враховувати не лише кад.номер, а ще й місце розташування ділянки. Місце розташування(якщо воно збігається з якимсь в цій раді) ставити на перше місце по пріорітету від кад.номера. + або випустити базу оновлень списків (доповнень) де населені пункти матимуть закінчення «..00» так і «..01».

Від з цього положення описаний тут http://www.gis.org.ua/forum/viewtopic.php?p=975#p975

Уявіть ситуацією. Ділянки в межах одного і того самого населеного пункту. Реально зараз лежать передімною дві ТД. 1-а з кад.номером ..01:02:... (по старому присвоєно), 2-а з номером ..00:02:... (по новому присвоєна). Я їх імпортував із in4. В ньому і там і там було написано що це AD="с. Покровка,-,-,-",. Після експорту до xml - ГІС в випадку ..01:02:... так і залишає, а в другому (..00:02:...) пише Покровська сільська рада. Мені треба під кожну ділянку змінювати код зони в селі туди сюди? + А якщо в населеному пункті зон декілька?
А як з існуючими ділянками в БД, якщо я зміню код КОАТУУ:зона?
P.S. Я розумію, що ситація є неординарна, але потребує якогось вирішення.
Дякую. Все працює і як для кад.номера з одиничкою в кінці і як з нульом. - Пише адресу населений пункт, а не раду. А як порадите робити, якщо в одному населеному пункті буде кілька зон.

NickS писав:
ozkc писав:15. Коли редагуєш КОАТУ місця розташування власника завжди починає редагувати з Миколаївської області, а не з того КОАТУ що там записане. Закладка Суб`єкт права.

Попробував, у мене все нормально, починає редагувати з тої ж області, що і записано. Може я щось не так зрозумів?

Хотілось щоб він потрапляв не на область, а зразу до населеного пункту чи ради, яка вже там забита в комірці. Якщо комірка пуста то в мене стартує з Миколаївської області.

NickS писав:
ozkc писав:16. При імпорті in4 не визначає автоматично категорію земель.

А хіба в ін4 є така інформація?

ozkc писав:Я думаю є можливість по старому класифікатору пройтись та прив'язати його до категорії земель, або дати це зробити це користувачам власноруч.

Якраз це і даєм зробити користувачам власноруч. :))

Наприклад якщо в списках целевого использования УКЦИЗ або КВЦНЗ додати ячейку де можна було б написати до якої категорії земель відноситься це цільове використання. У новому класифікаторі видно чітка прив`язка цільового використання до категорії земель А потім при імпорті (при заповнені) Цільового використання автоматично і заповнювалась категорія земель.

У ВАС є щось подібне, але некоректно воно процює - якщо взяти Списки целевого использования (КВЦНЗ)-> Изменить запись ->есть опция категория земель. Але ця категорія земель (її список) не відповідає вашому списку Категоій земель. Там є аж 4 пункта інші. А от сільськогосподарського призначення немає.
Востаннє редагувалось 22 вересня 2011, 19:17 користувачем ozkc, всього редагувалось 3 разів.

Denver

Повідомлення Denver » 22 вересня 2011, 18:48

ozkc писав:Усі ці методи я використовую при роботі. Ви забули ще сказати про одну зручну штуку - сортування по даті додавання у БД.

В цілому це є не настільки катастрофічно, але додаткове поле в головному меню (напр. "Номер документации", а краще якесь нове, яке не йде до XML) для виборки по ньому був би дуже зручним.
Або при імпорті декількох ділянок, щоб він до якоїсь комірки записував що це ділянки з однієї групи, бо вони імпортовані в один момент (з можливістю редагування цієї комірки).

Починаючи з версії 6.1.3.9 в списку зеельних ділянок, ще можна буде відобразити №земельної ділянки, чкий и їй призначили (наприклад, номер згідно схеми там поділу, чи якоїсь Вашої нумерації(це я випросив таке)), так ото Вам ще один плацдарм для сортування ділянок, яким тепер я й користуюся)) :)

ozkc

Повідомлення ozkc » 23 вересня 2011, 10:06

Denver писав:Починаючи з версії 6.1.3.9 в списку зеельних ділянок, ще можна буде відобразити №земельної ділянки, чкий и їй призначили (наприклад, номер згідно схеми там поділу, чи якоїсь Вашої нумерації(це я випросив таке)), так ото Вам ще один плацдарм для сортування ділянок, яким тепер я й користуюся)) :)

Що треба зробити, аби з`явилась нова колонка в списку ділянок? Версія ГІС 6.1.3.9.

Denver

Повідомлення Denver » 23 вересня 2011, 10:18

ozkc писав:Що треба зробити, аби з`явилась нова колонка в списку ділянок? Версія ГІС 6.1.3.9.

Сервис - установки - расчёты - Отображение номера участка в списке земельных участков - поставить "галку" и появится колонка)