Виникли проблеми при використанні ГІС 6

Геодезична інформаційна система 6 та Геодезична інформаційна система 6 Агро

Модератори: NickS, feNICKs

NickS

Re: Возникли проблемы при использовании ГИС6

Повідомлення NickS » 23 вересня 2011, 10:26

ozkc писав:
NickS писав:Це потрібно не Вам, а базі даних. Так історично склалось, що "вид обмеження по in4 являється обов'язковим полем". Хоч я і згоден, що на даний момент, мало б бути навпаки - обов'язковим полем має бути вид обмеження по xml.

Може тоді прибрати його зі списку обов`язкових параметрів.

Подумаємо.

ozkc писав:А як тоді поступати із іноземцями?

Я сумніваюсь, що Ви дуже часто маєте справу з іноземцями. А раз на рік можна відкрити обмінний файл (в МОФ або навіть блокноті) і вручну виправити.

ozkc писав:[/i]Може варто переглянути жорстку прив`язку місця реєстрації громадянина до КОАТУУ.
Я пропонував, як варіант, додати галочку, при активації якої початок місця реєстрації громадянина береться не з КОАТУУ, а з полей заповнених користувачем.

А ви пропонуєте тулити ще десяток полів? І так зараз є два варіанта: забити КОАТУУ, або прописати в полі "Адреса", а робити ще й третій щоб прописувати область, район... ну здається це занадто. І так багато хто скаржиться, що в нашій програмі дуже багато різних полів, вона складна для вивчення і багато різних можливостей заважають.

ozkc писав:Наприклад раніше було офіційно Коблевська сільська рада стало Коблівська сільська рада - і як мені написати в МІсці реєстрації правильно, якщо в xml ГІС кине так як по списку. Невже ви пропонуєте для кожного конкретного випадку мені редагувати список, а потім знов міняти на старе.

Не розумію: навіщо виправляти на старе, коли вже офіційно змінилась назва??

ozkc писав:Дуже часто штамп з реєстрацією в паспорті не відповідає списку населених пуктів КОАТУУ.

Ви пропонуєте помилки в паспорті переносити в обмінний файл? :D

ozkc писав:P.S. Я розумію, що ситація є неординарна, але потребує якогось вирішення.
А як порадите робити, якщо в одному населеному пункті буде кілька зон.

Запитайте це в того, хто придумав такий дурдом (з новим визначенням населених пунктів).
Завжди пам'ятайте, що неординарну адресу можна напряму прописати в поле "Адреса" (саме для цього воно), а якщо потрібно в обмінний файл скинути, то доведеться підправити в самом файлі після експорту.
*розводжу руками*

ozkc

Повідомлення ozkc » 23 вересня 2011, 10:59

Denver писав:Сервис - установки - расчёты - Отображение номера участка в списке земельных участков - поставить "галку" и появится колонка)

Працює, дякую. А от кнопку сортування над колонкою номера ділянки не додали :( .
А як через SQL запит зробити фільтр по конкретному номеру ділянки?

+ Дуже не зручно, що номер ділянки можна додавати лише при редагуванні, а при перегляді у Закладці "Участок" курсор поставити можна, а от додати інформацію про ділянку ні. Взагалі не бачу логіки можливості поставити курсор в комірку та відсутності щось туди додати. Такий собі облом виходить - намагаєшся щось написати, а нєт. Може зробити ці комірки не редагованими...

+ чомусь вводиш 1, а він пише 001, а при пошуку 001 не шукає, треба шукати 1. Не зрозуміло чи це текстова константа (тоді чому не можна додати літери), чи це числова (тоді навіщо попереду нулі).

Denver

Повідомлення Denver » 23 вересня 2011, 11:21

Працює, дякую. А от кнопку сортування над колонкою номера ділянки не додали .
А як через SQL запит зробити фільтр по конкретному номеру ділянки?

то це ж бета версія поки що:)

мені Нік давав 2 запроси:

- Num_Zaris - сортувати по номеру зарисовки - чим я з успіхом і користуюся, тому що в цю комірку можна вписувати, будь-який текст, який забажаєте:) (наприклад: (1/2) 100+101)
- Num_Object - сортувати по номеру ділянки - сюди вписюються тільки цифри

Виводитись інформація з обох комірок, але от якщо вони заповнені обидві (хоча це туповато) то що буде показувати в списку я не перевіряв:)

ozkc

Повідомлення ozkc » 23 вересня 2011, 11:58

NickS писав:
ozkc писав:А як тоді поступати із іноземцями?

Я сумніваюсь, що Ви дуже часто маєте справу з іноземцями. А раз на рік можна відкрити обмінний файл (в МОФ або навіть блокноті) і вручну виправити.

За останній місяць четверта справа з іноземцем. То вони як власники, то як орендарі. Але справа не в тому. Якщо ми код країни можемо змінити, то чому не можна кудись записати його місце проживання. А так наша БД є не повною - тобто не повністю функціональною. Є ж можливість, якщо прога побачить що проживання в іншій країні (по коду країни) - тоді сховати для конкретного запису якісь комірки, а інші активувати. При змінні в комірці з країною активувати (показувати користувачу) одні комірки та ховати інші.

NickS писав:
ozkc писав:[/i]Може варто переглянути жорстку прив`язку місця реєстрації громадянина до КОАТУУ.
Я пропонував, як варіант, додати галочку, при активації якої початок місця реєстрації громадянина береться не з КОАТУУ, а з полей заповнених користувачем.

А ви пропонуєте тулити ще десяток полів? І так зараз є два варіанта: забити КОАТУУ, або прописати в полі "Адреса", а робити ще й третій щоб прописувати область, район... ну здається це занадто. І так багато хто скаржиться, що в нашій програмі дуже багато різних полів, вона складна для вивчення і багато різних можливостей заважають.

Поясніть. Мова йде про "Адресу проживання", а не ділянки. Невже зміни в комірці "Адреса проживаня" якимось чином впливають на ОФ. От я і пропоную, що користувач міг обирати звідки потрапляє інформація до xml, чи з КОАТУУ чи комірки "Адреса проживання".

NickS писав:
ozkc писав:Наприклад раніше було офіційно Коблевська сільська рада стало Коблівська сільська рада - і як мені написати в МІсці реєстрації правильно, якщо в xml ГІС кине так як по списку. Невже ви пропонуєте для кожного конкретного випадку мені редагувати список, а потім знов міняти на старе.

Не розумію: навіщо виправляти на старе, коли вже офіційно змінилась назва??
ozkc писав:Дуже часто штамп з реєстрацією в паспорті не відповідає списку населених пуктів КОАТУУ.

Ви пропонуєте помилки в паспорті переносити в обмінний файл? :D

З огляду роботи ДЗК, якщо я напишу в ОФ щось інше від того що в паспорті тоді це буде помилкою. Ми ж не кажемо про загальновідомі факти, коли працівнику ДЗК зрозуміло що Одеса пишеться в українській з одною "с".

Паспорт є офіційний документ. А от довести те що я правильно написав (на власний розсуд доречі) назву села чи ради куди складніше, а може й нереально. От і протокол. Списки населених пуктів в ГІС незавжди також вірні.

От невідомо наскільке офіційне джерело КОАТУУ.
КОАТУУ для закачки
Взято тут.

NickS

Повідомлення NickS » 23 вересня 2011, 14:14

Denver писав:Виводитись інформація з обох комірок, але от якщо вони заповнені обидві (хоча це туповато) то що буде показувати в списку я не перевіряв:)

Номер ділянки буде.

ozkc писав:Поясніть. Мова йде про "Адресу проживання", а не ділянки. Невже зміни в комірці "Адреса проживаня" якимось чином впливають на ОФ. От я і пропоную, що користувач міг обирати звідки потрапляє інформація до xml, чи з КОАТУУ чи комірки "Адреса проживання".

Вся проблема в тому, що з комірки "Адреса проживання" дуже складно витягти область, район, населений пункт і т.д. Чому складно? Та тому що кожен як захоче так і заб'є, в будь-якому порядку, будь-якими скороченнями, в будь-якому відмінку. Саме це являє собою складність використання цього поля. І тому ми його не використовуємо для формування xml.
Над Вашою пропозицією подумаємо.

NickS

Повідомлення NickS » 26 вересня 2011, 10:24

ozkc писав:У ВАС є щось подібне, але некоректно воно процює - якщо взяти Списки целевого использования (КВЦНЗ)-> Изменить запись ->есть опция категория земель. Але ця категорія земель (її список) не відповідає вашому списку Категоій земель. Там є аж 4 пункта інші. А от сільськогосподарського призначення немає.

То зовсім не те! То спеціальний класифікатор для оцінки землі. З приводу 4 пунктів - виправимо.

ozkc

Повідомлення ozkc » 26 вересня 2011, 12:10

NickS писав:То зовсім не те! То спеціальний класифікатор для оцінки землі. З приводу 4 пунктів - виправимо.

Як щодо пропозиції щоб додати прив`язку класифікатора цільового використання до категорій земель при імпорті in4? Це ж можна визначати автоматично при імпорті ділянки.
Востаннє редагувалось 26 вересня 2011, 15:56 користувачем ozkc, всього редагувалось 1 раз.

ozkc

Повідомлення ozkc » 26 вересня 2011, 12:20

Версія 6.1.3.9
17. Якщо робимо оренду (напр.пай) із земель приватної власності (Форма власності: Фізична/Юридична 1.1-2.3). То згідно Методики xml відсутня необхідність заповнення “Рішення про передачу земельної ділянки в оренду”=«ExecutivePowerDecision» (п. 20.2.1.). «Цей елемент заповнюється у разі передачі земельної ділянки в оренду із земель державної або комунальної власності
Якщо ми в Закладці «Договір оренди» Форма «Регистрація власності» не заповнимо розділ документ ( якого і немає бути) – тоді блок Оренди не створиться. Ніякої помилки про це не видається. Доводиться заповнювати якийсь лівий документ, а потім вручну його видаляти.

NickS

Повідомлення NickS » 26 вересня 2011, 15:36

ozkc писав:Доводиться заповнювати якийсь лівий документ, а потім вручну його видаляти.

В налаштуваннях програми на вкладці "Обменный файл XML" в області "Формат заполнения оренды/суборенды" виберіть "LegalModeInfo и Leases". Але в такому випадку блок "Права користування" (LegalModeInfo) також буде створюватись.

ozkc

Повідомлення ozkc » 26 вересня 2011, 17:09

NickS писав:В налаштуваннях програми на вкладці "Обменный файл XML" в області "Формат заполнения оренды/суборенды" виберіть "LegalModeInfo и Leases". Але в такому випадку блок "Права користування" (LegalModeInfo) також буде створюватись.

Зробив, але блок <ExecutivePowerDecision> створюється пустим. А по ідеї його взагалі не має бути. При перевірці в МОФ - ругається що вони не є заповнені. А от якщо їх видалити - то все ГУД.
" <ExecutivePowerDecision>
<ExecutivePower />
<ApprovalDocument />
<ApprovalDocumentName />
<ApprovalDocumentNumber />
</ExecutivePowerDecision>"