ozkc писав:NickS писав:Це потрібно не Вам, а базі даних. Так історично склалось, що "вид обмеження по in4 являється обов'язковим полем". Хоч я і згоден, що на даний момент, мало б бути навпаки - обов'язковим полем має бути вид обмеження по xml.
Може тоді прибрати його зі списку обов`язкових параметрів.
Подумаємо.
ozkc писав:А як тоді поступати із іноземцями?
Я сумніваюсь, що Ви дуже часто маєте справу з іноземцями. А раз на рік можна відкрити обмінний файл (в МОФ або навіть блокноті) і вручну виправити.
ozkc писав:[/i]Може варто переглянути жорстку прив`язку місця реєстрації громадянина до КОАТУУ.
Я пропонував, як варіант, додати галочку, при активації якої початок місця реєстрації громадянина береться не з КОАТУУ, а з полей заповнених користувачем.
А ви пропонуєте тулити ще десяток полів? І так зараз є два варіанта: забити КОАТУУ, або прописати в полі "Адреса", а робити ще й третій щоб прописувати область, район... ну здається це занадто. І так багато хто скаржиться, що в нашій програмі дуже багато різних полів, вона складна для вивчення і багато різних можливостей заважають.
ozkc писав:Наприклад раніше було офіційно Коблевська сільська рада стало Коблівська сільська рада - і як мені написати в МІсці реєстрації правильно, якщо в xml ГІС кине так як по списку. Невже ви пропонуєте для кожного конкретного випадку мені редагувати список, а потім знов міняти на старе.
Не розумію: навіщо виправляти на старе, коли вже офіційно змінилась назва??
ozkc писав:Дуже часто штамп з реєстрацією в паспорті не відповідає списку населених пуктів КОАТУУ.
Ви пропонуєте помилки в паспорті переносити в обмінний файл?
ozkc писав:P.S. Я розумію, що ситація є неординарна, але потребує якогось вирішення.
А як порадите робити, якщо в одному населеному пункті буде кілька зон.
Запитайте це в того, хто придумав такий дурдом (з новим визначенням населених пунктів).
Завжди пам'ятайте, що неординарну адресу можна напряму прописати в поле "Адреса" (саме для цього воно), а якщо потрібно в обмінний файл скинути, то доведеться підправити в самом файлі після експорту.
*розводжу руками*