Виникли проблеми при використанні ГІС 6

Геодезична інформаційна система 6 та Геодезична інформаційна система 6 Агро

Модератори: NickS, feNICKs

ozkc

Re: Возникли проблемы при использовании ГИС6

Повідомлення ozkc » 05 жовтня 2011, 15:39

20.В мене є (4822755000) Доманівська селищна рада Миколаївської області, в переліку КОАТУУ її немає. Коли створюємо її ручками то немає можливості обрати тип ради “селищна рада», пишемо “сільрада» - потім у місці розташуваня ділянки пише “…, д.Доманівська селищна рада»
4820355700 (Костянтинівська селищна рада) + смт.Костянтинівка мають один і той самий код КОАТУУ. Як мені правильно зробити довідник, щоб за межами писало в хмл раду, а в межах смт.

NickS

Повідомлення NickS » 07 жовтня 2011, 17:21

ozkc писав:
Цитую методичні вказівки.
<Use>Для ведення особистого селянського господарства</Use>

Аргументи на мою користь
1.Тоді б зробили посилання на табличку-довідник у методиці, де б зробили посилання на класифікатор типу "Зазначаються дані згідно з додатком 18 до Вимог (Наказ № 573)".
2. Число так само може бути записано(збережено) як текстова змінна.
3.Наведений приклад є не у вигляді коду.
4.В моїй підставі такий код "B.02.01" не зазначений.
5.В підставі не співпадає цільове з тим що у класифікаторі. (Напр. нотаріус продаючи ділянку вказав те цільове що і в державному акті, а там акт ще 1991року.) Тоді і не підозрювали про наш класифікатор. ;)

Я просто розумію Методичку буквально.

Вільно записати призначення можна лише в функціональне призначення ділянки. Ладно, припустимо ми добавимо шостий варіант тегів Purpose і Use. Тоді поясніть, в який із них писати функціональне (те що написано як завгодно - в документації), і що писати в інший тег? Адже далі в нас є лише два класифікатора - старий і новий, та їх номери.

ozkc писав:Хотілось щоб він потрапляв не на область, а зразу до населеного пункту чи ради, яка вже там забита в комірці.

Не вийде, бо кнопка у вигляді книжечки призначеня для створення номеру, а щоб його створити, потрібно почати з перших літер, тому завжди починає вибирати з області. Якщо потрібно щось виправити, наприклад, виправити населений пункт, то що заважає це зробити відразу в номері, переписавши одну цифру?

ozkc писав:+ Кнопка напроти вулиці "Розкласти адресу", яка є дуже зручною, змінює додатково КОАТУУ на код КОАТУУ ділянки - навіщо.

Нічого подібного ця кнопка не робить! Яким чином це у Вас відбувається - не зрозуміло. Зв'язуйтесь з нами персонально, показуйте через інет, будем розбиратись, чому у Вас такі глюки.

ozkc писав:20.В мене є (4822755000) Доманівська селищна рада Миколаївської області, в переліку КОАТУУ її немає. Коли створюємо її ручками то немає можливості обрати тип ради “селищна рада», пишемо “сільрада» - потім у місці розташуваня ділянки пише “…, д.Доманівська селищна рада»

В даному випадку обирайте тип ради "селище".

ozkc писав:4820355700 (Костянтинівська селищна рада) + смт.Костянтинівка мають один і той самий код КОАТУУ. Як мені правильно зробити довідник, щоб за межами писало в хмл раду, а в межах смт.

http://www.gis.org.ua/forum/viewtopic.php?p=975#p975

ozkc

Повідомлення ozkc » 07 жовтня 2011, 19:04

NickS писав:Вільно записати призначення можна лише в функціональне призначення ділянки. Ладно, припустимо ми добавимо шостий варіант тегів Purpose і Use. Тоді поясніть, в який із них писати функціональне (те що написано як завгодно - в документації), і що писати в інший тег? Адже далі в нас є лише два класифікатора - старий і новий, та їх номери.

Як варіант знати про таку проблему та при першій нагоді донести до Держкомзему.
Зрозуміло, що програмам зручніше працювати з кодами, але поки що це не передбачено в Use, тоді може й додати. А так у ДЗК є зайва можливість подрюкати землевпорядників за невідповідність методиці. Поки ще такого не було, але це думаю не за горами.

NickS писав:Нічого подібного ця кнопка не робить! Яким чином це у Вас відбувається - не зрозуміло. Зв'язуйтесь з нами персонально, показуйте через інет, будем розбиратись, чому у Вас такі глюки.

Зараз все гуд. Може це було в одній з бета ГІС ...9. Але точно було.

NickS писав:В даному випадку обирайте тип ради "селище".

ДЯКУЮ. Ми вийшли з проблеми по іншому. Створили раду наново і нічого не вибирали. А якщо щось вибереш то видалити це не можливо :( .

NickS писав:
ozkc писав:4820355700 (Костянтинівська селищна рада) + смт.Костянтинівка мають один і той самий код КОАТУУ. Як мені правильно зробити довідник, щоб за межами писало в хмл раду, а в межах смт.

А нічого, що і смт. і рада будуть в списку "Рад". смт.Костянтинівка вже є там і в її межах лиш одна зона. Туди забиваємо як ви радите "4820355700:06". А от у Костянтинівської селищної ради (яку попередньо створюємо - бо її немає у списку) є декілька зон. Тому декілька зон ми туди вбити не можемо. Не заносимо нічого.
Якщо ж вибрати після цього новостворену Костянтинівську селищну раду то матимемо
<Region>Миколаївська область</Region>
<District>Арбузинський район</District>
<Settlement>смт Костянтинівка</Settlement>
:(

NickS писав:Не вийде, бо кнопка у вигляді книжечки призначеня для створення номеру, а щоб його створити, потрібно почати з перших літер, тому завжди починає вибирати з області. Якщо потрібно щось виправити, наприклад, виправити населений пункт, то що заважає це зробити відразу в номері, переписавши одну цифру?

Я всі коди коатуу поки ще не запам'ятав. Тому дуже часто перед формуванням хмл перевіряю чи той код коатуу написаний. А такої можливості немає. А ГІС формує адресу власника саме по коду КОАТУУ. Може зробити щоб при наведені вискакувала підказка, який це населений пункт. Або якась кнопка була.
Ви зробили нові текстові комірки де можна вручну написати Область, РАйон, Населений пункт - то може зробити кнопку біля КОАТТУ яка б записувала значення виходячи з цього коатуу до цих комірок. Єдине не завжди ЧОМУСЬ? комірки Область, РАйон, Населений пункт присутні у закладці Суб'єкт права. Для деяких ділянок вони є, для деяких ні.

NickS

Повідомлення NickS » 10 жовтня 2011, 11:25

ozkc писав: Єдине не завжди ЧОМУСЬ? комірки Область, РАйон, Населений пункт присутні у закладці Суб'єкт права. Для деяких ділянок вони є, для деяких ні.

Ці поля з'являються лише тоді, коли пустий кадастровий номер, коли вказана не Україна, або коли в цих поля вже було щось забито. Якщо у Вас не відображаються, видаліть кадастровий номер або виберіть іншу країну і збережіть особу, а потім заново зайдіть в параметри - ці поля з'являться.

ozkc

Повідомлення ozkc » 12 жовтня 2011, 13:05

ozkc писав:
NickS писав:

А нічого, що і смт. і рада будуть в списку "Рад"? смт.Костянтинівка вже є там і в її межах лиш одна зона. Туди забиваємо як ви радите "4820355700:06". А от у Костянтинівської селищної ради (яку попередньо створюємо - бо її немає у списку) є декілька зон. Тому декілька зон ми туди вбити не можемо. Не заносимо відповідно нічого.
Якщо ж вибрати після цього новостворену Костянтинівську селищну раду то матимемо
<Settlement>смт Костянтинівка</Settlement> #А має бути Костянтинівська селищна рада

:?:

ozkc писав:
NickS писав:Не вийде, бо кнопка у вигляді книжечки призначеня для створення номеру, а щоб його створити, потрібно почати з перших літер, тому завжди починає вибирати з області. Якщо потрібно щось виправити, наприклад, виправити населений пункт, то що заважає це зробити відразу в номері, переписавши одну цифру?

Я всі коди коатуу поки ще не запам'ятав. Тому дуже часто перед формуванням хмл перевіряю чи той код коатуу написаний. А такої можливості немає. А ГІС формує адресу власника саме по коду КОАТУУ. Може зробити щоб при наведені вискакувала підказка, який це населений пункт. Або якась кнопка була.

NickS

Повідомлення NickS » 12 жовтня 2011, 15:03

ozkc писав:
NickS писав:

А нічого, що і смт. і рада будуть в списку "Рад"? смт.Костянтинівка вже є там і в її межах лиш одна зона. Туди забиваємо як ви радите "4820355700:06". А от у Костянтинівської селищної ради (яку попередньо створюємо - бо її немає у списку) є декілька зон. Тому декілька зон ми туди вбити не можемо. Не заносимо відповідно нічого.
<Settlement>смт Костянтинівка</Settlement> #А має бути Костянтинівська селищна рада

Зовсім нічого страшного. А населеному пункту потрібно вказати зону, щоб його правильно визначало. Як це робити, я посилання дав.

ozkc писав:

Не розумію сенсу взагалі. В полі код КОАТУУ вводиться номер, номер цей Вам має бути відомий з документації на ділянку. Якщо номер ще не присвоєно, то в усякому разі відома область, район, рада та населений пункт, а їх можна вибрати використовуючи книжечку. Більше того, вгорі завжди є поля які відображають область, район, раду і нас.пункт, який зараз Ви вказали за допомогою КОАТУУ. Не бачу ніякої складності і потреби вигадувати ще кучу кнопочок і полів.

ozkc

Повідомлення ozkc » 12 жовтня 2011, 15:24

NickS писав:Не розумію сенсу взагалі. В полі код КОАТУУ вводиться номер, номер цей Вам має бути відомий з документації на ділянку. Якщо номер ще не присвоєно, то в усякому разі відома область, район, рада та населений пункт, а їх можна вибрати використовуючи книжечку. Більше того, вгорі завжди є поля які відображають область, район, раду і нас.пункт, який зараз Ви вказали за допомогою КОАТУУ. Не бачу ніякої складності і потреби вигадувати ще кучу кнопочок і полів.

Я не про ділянку, а про місцерозташування фізичної юридичної особи, початок якого прив'язаний до КОАТУУ. Закладка "Суб`єкт права".

NickS писав:Зовсім нічого страшного. А населеному пункту потрібно вказати зону, щоб його правильно визначало. Як це робити, я посилання дав.

Так яку мені треба вказати зону селищної ради, якщо їх є декілька? Для селища я вказав зону - бо вона одна в н.п. Але все одно ГІС пише що ділянка є в межах населеного пунку Косстянтинівка, хоча зона ділянки і зона смт Костянтинівка не співпадають. Я в закладці "Земельна ділянка" вказав що розташування "за межами населеного пункту".

Для чого використовується та на що впливає опція "за межами населеного пункту" та "в населеному пункті"?

NickS

Повідомлення NickS » 12 жовтня 2011, 16:20

ozkc писав:Для чого використовується та на що впливає опція "за межами населеного пункту" та "в населеному пункті"?

Для обмінного файлу та для використання в звітових формах.

По іншим двом запитанням, звертайтесь персонально, на прикладах покажете що потрібно.

ozkc

Повідомлення ozkc » 25 листопада 2011, 14:13

Проблеми з формою "Присвоїти всім зазначеним ділянкам значення..."
Зображення

Вискакує помилка
Зображення

Vaho

Повідомлення Vaho » 30 листопада 2011, 10:47

Здравствуйте!!! Столкнулся с проблемой следующего характера: По умолчанию в ГИС6 стоит пользователь "sa" с соответствующим ему паролем, после того как я создал еще одного администратора и зашел в СУБД под єтим же новым пользователем - программа стала себя вести не адекватно: в меню карта начали выпадать ошибки об отображении слоев и нарушении правил доступа, с программы выйти не реально, пришлось "ребутать комп". Сам пользователь "sa" нельзя изменить и тем более удалить. Спала переустановка СУБД, и то слоя открыть не удалось, пришлось создавать новые как внутренние так и внешние!! Посоветуйте пожалуйста что-нибудь))))