Групові операції з ділянками

Геодезична інформаційна система 6 та Геодезична інформаційна система 6 Агро

Модератори: NickS, feNICKs

zigura_a

Групові операції з ділянками

Повідомлення zigura_a » 05 вересня 2016, 16:15

Добрий день. Прошу допомоги в такому питанні: Є в мене наприкла 100 ділянок у яких потрібно в кадастровому номері замінити тільки "Код КОАТУУ 2-го рівня", як це зробити?

NickS

Re: Групповые операции с участками

Повідомлення NickS » 05 вересня 2016, 17:44

Для такой цели можно использовать функцию "Присвоение и замена значений полей" (в меню "Сервис").

Для начала, надо снять все зелёные метки с участков (меню "Участок" - "Убрать все зелёные пометки с участков"). Потом, надо отметить те участки, для которых хотите заменить часть кадастрового номера.
Запустите функцию "Присвоение и замена значений полей" и введите такие параметры:
База данных - Object
Поле - IKN
Параметр - заменить
Найти - :01:
Точность - поиск по точному совпадению
Заменить - :06:

В данном примере поля "Найти" и "Заменить" указываются согласно Ваших требований. В примере выше, в отмеченных участков, у которых зона 01 программа заменит зону на 06.

zigura_a

Повідомлення zigura_a » 07 вересня 2016, 14:36

Дякую за відповідь, все зробив як мені і потрібно було. А ще за допомогою функції "Присвоение и замена значений полей" поміняв у потрібних мені ділянках (Функциональне назначение) і (Вид землепользователя). А як поміняти значення полів для групи ділянок по таких позиціях: (целевое назначение 1 УКЦИЗ); (целевое назначение КВЦНЗ); (Нас.пункт)? ніяк не можу розібратися.

zigura_a

Повідомлення zigura_a » 09 лютого 2017, 14:47

Доброго дня. Таке питання: Імпортував я в гіс ін4 обмінники (паї) і в деяких із них не заповнене угіддя (закладка "план" взагалі пуста), але я знаю що це рілля.
Питання 1 - як мені відібрати тільки ті ділянки де відсутні угіддя?.
Питання 2 - що потрібно зробити щоб гіс автоматом в цих ділянках добавив угіддя і вказав що це рілля?.

NickS

Повідомлення NickS » 10 лютого 2017, 10:48

zigura_a писав:Доброго дня. Таке питання: Імпортував я в гіс ін4 обмінники (паї) і в деяких із них не заповнене угіддя (закладка "план" взагалі пуста), але я знаю що це рілля.
Питання 1 - як мені відібрати тільки ті ділянки де відсутні угіддя?

В головному вікні в полі для запиту (внизу) вставте sql-запит:

Код: Виділити все

Select *
From [Object]
Where Not Exists (Select *
       From Land L
       Where L.ID_Object = Object.ID_Object)

і натисніть кнопку "Відкрити базу даних" (справа від цього поля).
В результаті відберуться ті ділянки, в яких не має угідь

zigura_a писав:Питання 2 - що потрібно зробити щоб гіс автоматом в цих ділянках добавив угіддя і вказав що це рілля?.

1. Зніміть всі зелені мітки з ділянок (права кнопка мишки - "Прибрати всі зелені мітки з ділянок")
2. Виконайте пункт описаний вище (у Вашому питанні №1)
3. Відмітьте всі відфільтровані ділянки зеленою міткою (права кнопка мишки - "Помітити всі ділянки зеленою міткою")
4. Для однієї з них створіть угіддя з координатами (в камеральних створити залишок) і станьте в головному вікні на цю ділянку
5. В функції присвоєння відміченим ділянкам присвойте значення угіддя з його автостворенням (меню "Сервіс" - "Присвоїти всім відміченим ділянкам вибрані значення поточного запису", перейдіть на закладку "План" і поставте галочку "Вид угідь..." і "Автостворення плана").