Согласно информации Центра ДЗК (http://www.dzk.gov.ua/index.php?option= ... &Itemid=85)
"При прийнятті XML-файлу підписаного ЕЦП, НКС автоматично проводить наступні перевірки.
А саме, НКС порівнює «Прізвище» особи яка підписала XML-файл (дані беруться з сертифіката ЕЦП) з Прізвищем особи, яка сформувала електронний документ XML-файл й вказана у ньому як виконавець (Executor або Chief) .
Тобто Прізвище вказане в XML-файлі в полі:
<ExecutorInfo> <Chief><ChiefName><LastName>Прізвище </LastName>
АБО
<ExecutorInfo><Executor><ExecutorName><LastName>Прізвище </LastName>
має співпасти с Прізвищем вказаним в сертифікаті ЕЦП (володар даного ЕЦП). Достатньо й одного співпадіння - або с Призівищем Chief’а або з Призівищем Executor’а.
У разі, як що ЕЦП особи, що підписала XML-файл, містить код ЄДРПОУ, також буде перевірятися співпадіння цього коду з кодом ЄДРПОУ вказаним у XML-файлі з <ExecutorInfo>/ <CompanyName>< EDRPOU >12345678</ EDRPOU > (дана перевірка тільки у разі як що що ЕЦП особи що підписала XML-файл містить код ЄДРПОУ)"
Так что получается, что пока не паримся получаем ЭЦП на директора фирмы (если юрлицо), или ФОП (в данном случае все намного проще).
Електронний цифровий підпис для XML
Re: Электронная цифровая подпись для XML
Не видимуйте собі лишніх проблем.
Звісно, якщо у Вас директор сертифікований, то такий варіант законний, якщо ж ні - то ні.
Також, якщо Ви включаєте ЄДРПОУ фірми в ЕЦП, то у разі зміни роботи, Вам доведеться змінювати й ЕЦП.
Частиною шостою статті 25 Закону України «Про землеустрій» визначено, що відповідність документації із землеустрою положенням нормативно-технічних документів, державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою засвідчується:
у паперовій формі - підписом та особистою печаткою сертифікованого інженера-землевпорядника, який відповідає за якість робіт із землеустрою;
в електронній формі - електронним цифровим підписом сертифікованого інженера-землевпорядника, який відповідає за якість робіт із землеустрою, згідно із законодавством про використання електронного цифрового підпису.
Звісно, якщо у Вас директор сертифікований, то такий варіант законний, якщо ж ні - то ні.
Також, якщо Ви включаєте ЄДРПОУ фірми в ЕЦП, то у разі зміни роботи, Вам доведеться змінювати й ЕЦП.
Dorochenko_iv писав:Ст.25 ЗУ "Про землеустрій" - відповідність документації із землеустрою положенням нормативно-технічних документів, державних стандартів, норм і
правил у сфері землеустрою засвідчується:
у паперовій формі - підписом та особистою печаткою сертифікованого інженера-землевпорядника, який відповідає за якість робіт із землеустрою;
в електронній формі - електронним цифровим підписом сертифікованого інженера-землевпорядника, який відповідає за якість робіт із землеустрою, згідно із законодавством про
використання електронного цифрового підпису.
Причем тут юридическое лицо?!
Я знаю, что написано в этом законе. А кто должен выдавать такие сертификаты, явно, что не налоговая, и какова процедура их получения, чем она утверждена?
ще раз напишу. "Сходіть" на земрес та почитайте "шапку". там достатньо інформації для того, щоб замовити собі безплатно ЕЦП і не паритися.
Тимпаче, як на мене, то тема про ЕЦП на форумі шелс, не зовсім відповідає темі форуму і програми. Це ж не проблема ГІС6.
Тимпаче, як на мене, то тема про ЕЦП на форумі шелс, не зовсім відповідає темі форуму і програми. Це ж не проблема ГІС6.
Denver писав: ще раз напишу. "Сходіть" на земрес та почитайте "шапку". там достатньо інформації для того, щоб замовити собі безплатно ЕЦП і не паритися.
Denver, скажите, пожалуйста получали ли Вы уже ЕЦП на юр.лицо?
Denver писав:Тимпаче, як на мене, то тема про ЕЦП на форумі шелс, не зовсім відповідає темі форуму і програми. Це ж не проблема ГІС6.
С того времени, как появилась необходимость подписывать обменники цифровой подписью, это тоже стало проблемой ГИС, поскольку она поддерживает такой функционал.
А, касательно ст. 25 ЗУ "Про землеустрій", так ее редакция от 02.10.2012, и что вы хотите сказать, все что Вы делали в период 2012-2015гг без ЕЦП все незаконно, или как?
Leon писав:Denver, скажите, пожалуйста получали ли Вы уже ЕЦП на юр.лицо?
Навіщо? Я поїхав і зробив ЕЦП особисто на себе, як особистість, як на фізичну особу. І тепер я маю право підписувати, як обмінні файли, так і любі договора чи документи від свого імені.
Leon писав:[ это тоже стало проблемой ГИС, поскольку она поддерживает такой функционал.
Це не проблема ГІС6. Це Ваша проблема, що Ви не можете зрозуміти, як отримати ЕЦП. ГІС6 за сфоїм функціоналом, лише використовує ІІТ "Користувач". І використовує таким чином, що Ви думаєте, ніби сам підписує.
Leon писав:А, касательно ст. 25 ЗУ "Про землеустрій", так ее редакция от 02.10.2012, и что вы хотите сказать, все что Вы делали в период 2012-2015гг без ЕЦП все незаконно, или как?
Законно, оскільки функціонал НКС не передбачав приймання обмінних файлів з ЕЦП. Це не моя проблема, як виконавця.
Denver писав:Навіщо? Я поїхав і зробив ЕЦП особисто на себе, як особистість, як на фізичну особу. І тепер я маю право підписувати, як обмінні файли, так і любі договора чи документи від свого імені.
А вот если бы вы получали ЕЦП на юр.лицо вы бы знали, что для нас (юр.лиц) процедура получения совершенно другая, нужен совершенно другой состав документов (как предприятия, так и наемных работников). При всем уважении, но этот вопрос я буду обсуждать с тем, кто такое уже делал.
Leon писав:С того времени, как появилась необходимость подписывать обменники цифровой подписью, это тоже стало проблемой ГИС, поскольку она поддерживает такой функционал.
GIS6 использует стандартные алгоритмы подписи и проверки подписи. Точно те же, что и использует "ІІТ Користувач" и НКС. Механизм мы следали, а вот где брать подписи, на физ или юр лиц - это уже вопросы не касаются самого программного обеспечения.
Мы рекомендуем заказывать ключи у ДП "Українські спеціальні системи". Их ключи мы точно проверили (они давали тестовые), некоторые клиенты уже и здавали с их подписью в НКС без проблем. Так что если сомневаетесь где покупать, берите здесь (только уточните, что это надо для землеустроительных работ и обменных файлов xml, потому что цифровые подписи бывают разные):
http://www.uss.gov.ua/contacts
Denver писав:Це не проблема ГІС6. Це Ваша проблема, що Ви не можете зрозуміти, як отримати ЕЦП. ГІС6 за сфоїм функціоналом, лише використовує ІІТ "Користувач". І використовує таким чином, що Ви думаєте, ніби сам підписує.
У меня вообще нет проблем с процедурой получения ЕЦП. Вопрос был чисто техническим, касательно совместимости файлов ключей. Вот и все. И как ІІТ "Користувач" подписывает обменники я тоже прекрасно понимаю.
Denver писав:Leon писав:А, касательно ст. 25 ЗУ "Про землеустрій", так ее редакция от 02.10.2012, и что вы хотите сказать, все что Вы делали в период 2012-2015гг без ЕЦП все незаконно, или как?
Законно, оскільки функціонал НКС не передбачав приймання обмінних файлів з ЕЦП. Це не моя проблема, як виконавця.
Вот именно, так на сегодняшний день НКС проверяет ЕЦП так, как я написал выше. Информация взята из официального сайта Центра ДЗК, ссылку на которую я привел. Поменяется в дальнейшем функционал НКС, будем решать вопрос по мере поступления.
Востаннє редагувалось 08 червня 2015, 10:44 користувачем Leon, всього редагувалось 2 разів.
NickS писав:Мы рекомендуем заказывать ключи у ДП "Українські спеціальні системи". Их ключи мы точно проверили (они давали тестовые), некоторые клиенты уже и здавали с их подписью в НКС без проблем. Так что если сомневаетесь где покупать, берите здесь (только уточните, что это надо для землеустроительных работ и обменных файлов xml, потому что цифровые подписи бывают разные):
http://www.uss.gov.ua/contacts
Вот именно эту информацию я и хотел получить. Большое спасибо.
Востаннє редагувалось 08 червня 2015, 10:54 користувачем Leon, всього редагувалось 1 раз.